Security

Op het moment draait onze wereld op data. Iedereen heeft een verbinding met het internet waardoor iedereen met elkaar is verbonden. We hebben ons de afgelopen jaren afhankelijke gemaakt van digitale communicatie. Of het nu gaat om het emailen, document uitwisseling of juist werken en verbinding hebben met uw bedrijf als u onderweg bent of thuis zit ? Het is momenteel de gewoonste zaak van de wereld, maar hoe belangrijk is de beveiliging, terwijl er miljoenen mensen gebruik maken van internet ? Veel mensen realiseren zich vandaag de dag niet, hoe belangrijk dit is.

Uitlekken van data

Vertrouwde gegevens, foto’s of documenten in verkeerde handen ? Dit leidt veelal tot vervelende situatie. Wanneer uw eigendom op straat komt verliest uw organisatie mogelijk haar concurrentiepositie. Het lekken van persoonsgegevens leidt in het meest gunstige geval tot de aantasting van de privacy van uw klanten, maar in een minder gunstig geval worden uw klanten hierdoor het slachtoffer van criminele operaties.

Nieuwe wetgeving

Na de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Meldplicht Datalekken staat inmiddels de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor deur. De AVG betreft een vergevorderd raamwerk van regels ter bevordering van de bescherming van persoonsgegevens en de privacy van burgers van de Europese Unie. De impact van dit raamwerk op overheid, bedrijfsleven en non-profit sector is enorm.

Werk aan de winkel

Organisaties moeten hun beveiligingsbeleid aanpassen, nieuw eigenaarschap benoemen en nieuwe uitgangspunten voor de omgang met gevoelige gegevens formuleren en effectueren. Ook dienen zij procedures aan te scherpen, medewerkers te trainen en additionele hulpmiddelen te implementeren. Indien nalatig kunnen organisaties boetes verwachten tot €20 miljoen of 4% van de (totale) jaaromzet.

 
Wij kunnen u helpen bij het opzetten van een beleid, een stukje software en security controle.

Wilt u meer informatie, vul dan onderstaand contact formulier in en we zullen binnen 24 uur antwoorden.

Naam

E-mail

Onderwerp

Bericht